Шенгенская виза / REUTERS
 

Про це повідомила прес-служба міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі, відповідаючи на запит агентства. "Це стосується осіб, які раніше мали щонайменше 2 шенгенських візи в туристичних цілях (у тому числі, одну польську), які правомірно використовували і мають підтвердження оплати туристичної послуги на території Польщі принаймні за 3 дні", - відзначили в міністерстві, підкресливши, що раніше польські консульства видавали туристичні візи максимум на 1 рік.

Читайте такожПольща за півроку видала українцям близько 400 тисяч віз

Польська сторона повідомила українську про нововведення на взаємних консульських консультаціях.У МЗС Польщі повідомили, що на зустрічі сторони обговорили функціонування зони малого прикордонного руху (МПР) з Україною, який діє з літа 2008 року і в рамках якого українці можуть відвідувати Польщу без віз.

Відео дня

"Результати запровадження малого прикордонного руху оцінюємо дуже позитивно, а випадки порушень відбуваються дуже рідко. У зв'язку з цим польська сторона не бачить причин, щоб не запланувати збільшення зони МПР", - зазначено в повідомленні. Водночас у міністерстві зауважили, що розширення зони до 50+ з нині діючих 30+ км буде вимагати згоди Євросоюзу і "це не буде простим процесом".