twitter.com

За попередніми даними, 7 осіб доставлено до лікарні, одна з них - поліцейський. У цивільних осіб в основному опіки і садна, у поліцейського - забій в області голови. За уточненою інформацією, п'ятьох учасників акції затримали, повідомляє Epress.am.

Поліція застосувала проти демонстрантів спецзасоби, були чутні вибухи. Кілька учасників акції намагалися зупинити поліцейське авто, яке їхало геть.

Читайте такожРосійський солдат, якого затримали у Вірменії, зізнався у вбивстві сім'ї з 6 чоловік

Демонстранти вимагали, щоб слідство по вбивству, яке було здійснено 12 січня, у другому за величиною вірменському місті проводили компетентні органи Вірменії, а не РФ.

Пряма трансляція:

Відео:

Ще вдень мешканці Гюмрі зібралися на церемонію прощання з шістьма членами вірменської родини, у вбивстві яких звинувачують російського солдата.

У Єревані під посольством РФ сьогодні теж пройшла акція протесту: кілька десятків учасників вимагали передати право на проведення розслідування вбивства в Гюмрі правоохоронним органам Вірменії.

Нагадаємо, в понеділок вранці у вірменському Гюмрі була розстріляна з автомату сім'я з шести осіб. Серед убитих - дворічна дитина. Пізніше повідомлялося, що також постраждало немовля, його доставили до лікарні у вкрай важкому стані.

Військовослужбовця 102-ої російської військової бази Валерія Пермякова, якого підозрюють у скоєнні вбивства, було затримано російськими прикордонниками при спробі перетнути вірмено-турецький кордон. Пізніше він зізнався у скоєнні злочину. У той же час, Росія відмовилася видавати Вірменії свого солдата, посилаючись на положення Конституції.