белый дом / REUTERS

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому.

Він підкреслив, що вже майже півтора року США ефективно співпрацюють зі своїми європейськими партнерами у напрямку економічної ізоляції російського уряду і окремих високопоставлених чиновників.

За словами прес-секретаря Білого дому, санкції вже зробили негативний вплив на російську економіку і повинні змусити президента РФ Володимира Путіна змінити свої плани щодо України. Джош Ернест заявив, що поки немає тієї реакції російської сторони, на яку США і деякі країни Європи розраховували. Він нагадав слова президента США Обами, що як тільки Росія почне виконувати свої зобов'язання, прийняті на переговорах з європейськими лідерами, США і Європа зможуть почати послаблювати санкції.

Відео дня

Читайте такожГлави МЗС країн Євросоюзу неформально обговорять стосунки з Росією

"Однак ми поки не бачимо нічого, що свідчило б про те, що Росія виконує ці зобов'язання. У дійсності ми спостерігаємо протилежне – Росія продовжує порушувати ці зобов'язання, що викликає серйозну стурбованість Сполучених Штатів і наших європейських партнерів. Це, як ви знаєте, продовжує чинити негативний вплив на російську економіку", – підкреслив представник Білого дому.

Раніше російське МЗС заявило, що Москва відреагує на нові санкції США. Як зазначили у відомстві, заходи не обов'язково будуть "дзеркальними". У США не повинно бути ілюзій щодо можливості продовжувати цю лінію без негативних наслідків для себе", – йдеться в заяві. У російському відомстві вкотре оголосили США винними в "масштабній кризі в Україні".