5 квітня в Одесі голова Одеської ОДА Максим Степанов презентував проект «Будь розумним\ Besmart», мета якого - допомогти випускникам Одеської області якісно підготуватися до ЗНО в онлайн-режимі. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної держадміністрації.

Проект розпочато в рамках реалізації Стратегічного плану дій губернатора Одещини на 2017-2019, який отримав назву «Розумний регіон».

«Такий проект – унікальний для України, у нього немає аналогів в інших регіонах. Це перший випадок, коли підготовка до ЗНО в режимі онлайн стає доступною та безкоштовною. І мені дуже приємно, що цей проект стартував саме на Одещині», - зауважив Степанов.

Відео дня

Ініціатива «Будь розумним/Be smart» – це безкоштовна цілодобова онлайн-платформа для кожного бажаючогопідтягнути прогалини у навчанні, систематизувати знання та належним чином підготуватися до тестів ЗНО. В рамках її реалізації було створено дві платформи EDUGET та «Osvita-Online». Це стало можливим завдяки залученню до проекту приватних інвестицій особисто Максима Степанова та групи педагогів Одеської області. Доступ до платформи випускники шкіл Одеської області зможуть отримати за посиланням Odessa.prozno.com.

Онлайн-курс охоплює і систематизує всю шкільну програму, відео-лекції з різних предметів проілюстровані схемами, картами, зображеннями. В рамках ініціативи передбачене щоденне навчання за індивідуальним графіком, а також тренування на всіх типах тестів, які зустрічаються на ЗНО.

В Одеській області працює понад 800 шкіл. Передбачається, що у 2017 році ЗНО в Одеській області складатимуть близько 12 тис. чоловік. Понад 90% з них – цьогорічні випускники.

Проект «Будь розумним/Be smart» реалізується у рамках стратегічного плану дій голови ООДА «Розумний регіон». Зокрема, у планах Максима Степанова на 2017 рік  будівництво стратегічно важливих доріг, у т.ч. трас Одеса-Рені, Кодима-Балта, Спаське-Вилково, початок реконструкції злітної смуги Одеського аеропорту (завершення до кінця 2018 року), модернізація інформаційного порталу Одеської області, створення бренду Одеської області, поліпшення інвестиційного клімату та збільшення обсягів залучення інвестицій, запуск медичної реформи – створення до 10 госпітальних округів в Одеській області, створення 77 груп швидкого реагування поліції, впровадження в області єдиної системи відеоспостереження.