До участі у конкурсі на визначення кращої концепції відновлення Десятинної церкви долучились 10 професійних творчих колективів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на Головне управління містобудування та архітектури.

Як зазначає прес-служба, “фахівці, які взялися за це досить складне завдання, мають досвід роботи з реставрації та реабілітації пам’яток архітектури, історії та археології, тісно співпрацюють з зарубіжними колегами і знайомі з кращими зразками реалізації проектів із збереження архітектурних пам’яток світового значення”.

Відео дня

Наразі всі колективи отримали вихідні дані та умови конкурсу. Роботи мають бути представлені на розгляд журі до 25 квітня, а результати конкурсу будуть оголошені та презентовані громадськості 30 квітня 2011 року.

Прес-служба нагадує, що в лютому цього року оголошено бліц-конкурс на визначення кращої містобудівної, культурної, архітектурної та мистецької концепції консервації та сучасної музеєфікації автентичних залишків церкви Богородиці (Десятинної), пам`ятки археології національного значення «Місто Володимира – дитинець стародавнього Києва з фундаментами Десятинної церкви» із створенням архітектурного ансамблю з можливістю екскурсійного відвідування, відправлення релігійних потреб громадян та проведення протокольних заходів.