Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у Києві заявив голова Профспілки таксистів України Василь Попик.

"Ми наполягаємо на внесенні до законопроекту "Про перевезення на таксі" норми права Укртрансінспекції здійснювати контрольні закупівлі послуг таксистів і інформаційно-диспетчерських служб", - сказав Попик.

За його словами, завдяки проведенню контрольних закупівель Укртрансінспекція зможе виявляти нелегалів серед таксистів, зокрема тих, хто працює через мобільні додатки.

Відео дня

"За допомогою такого механізму нелегали ловитимуться дуже швидко і ефективно. Викликали машину, одержали SMS з номером автомобіля, коли вона приїхала – перевірили. Якщо немає документів, то буде виявлено нелегальний автомобіль і інформаційно-диспетчерську службу", - сказав Попик.

Крім того, профспілка наполягає на введенні прямої норми, яка зобов'язуватиме співробітників ДАІ перевіряти наявність дозвільних документів у водія автомобіля з ознаками таксі.

На цю тему: Держава хоче отримувати податки з таксистів

Як повідомляв УНІАН, Міністерство інфраструктури України, відповідно до проекту закону "Про перевезення на таксі", має намір протягом 3-5 років привести всі міські служби таксі до єдиного стандарту.

Раніше Міністерство інфраструктури України розробило проект закону "Про перевезення на таксі" з метою організації якісних і безпечних перевезень і забезпечення прозорої діяльності таксистів.

Профспілка таксистів України запропонувала міністерству доопрацювати цей законопроект.