Київська влада планує за два тижні очистити місто від кучугур снігу та льоду.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене на засіданні оперативного штабу з надзвичайних ситуацій при КМДА, враховуючи сьогоднішню ситуацію і можливості відповідних служб.

Доповідаючи про роботу, проведену вчора, гендиректор КП “Київавтодор” Георгій ГЛІНСЬКИЙ повідомив, що за один день зі столиці вивезено 1 тис. 580 тонн снігу. Зачистка проводилась в усіх районах міста. До роботи було залучено працівників ДАІ, які перекривали вулиці, щоб працювала техніка, а також допомагали звільняти територію від припаркованих машин. Він зазначив, що ДАІ щодня буде за заявкою “Київавтодору” здійснювати таку ж роботу почергово на тих вулицях, де ще є завали снігу.

Відео дня

“Ми вважаємо, нам потрібно, щоб звільнити титульні вулиці та зупинки від снігу, два тижні часу”, – сказав Г.ГЛІНСЬКИЙ.

Він зазначив, що активну роботу ведуть і працівники районних адміністрацій. Лише за сьогодні ЖЕКи районів отримали додатково близько 300 тонн солі та 439 тонн суміші солі з піском.

У свою чергу, перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО доручив забезпечити прибирання снігу у двотижневий термін, а також вже найближчого тижня прибрати з усіх вулиць міста зламані гілки і поламані негодою дерева. Він поінформував, що з 16 млн. грн., які мер доручив терміново виділити на ліквідацію стихії, 8 млн. вже виділено районами, на них закуплено сіль і суміш солі з піском. Решта коштів також має надійти найближчим часом, вона буде використана на зарплату і закупівлю паливно-мастильних матеріалів.

У свою чергу Г.ГЛІНСЬКИЙ зазначив, що “Київавтодор” використовує кошти транспортного збору на ремонт доріг. На це А.ГОЛУБЧЕНКО відреагував позитивно. “Тільки так зараз можна робити, поки нема бюджету”, – сказав він.

А.ГОЛУБЧЕНКО також визнав провину КМДА і керівництва районів за ситуацію, яка склалася у місті на сьогодні. “Ми отримали те, що заслужили”, – сказав він, коментуючи зусилля міської влади для вирішення проблеми снігових завалів. “І в першу чергу це стосується районів. Всюди була “зарублена” робота”, – додав він.

При цьому перший заступник голови КМДА зазначив, що він не знімає відповідальності ні з КМДА, ні з голів районів. “Безумовно, це – прорахунок, і він повинен піти на користь: якщо ми вміємо робити висновки зі своїх помилок, то ми їх маємо зробити і не боятися тут їх визнавати”, – зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО, додавши, що очисні роботи у місті мали розпочатися ще у кінці грудня, незважаючи на свята.