Міністр освіти та науки України Дмитро ТАБАЧНИК заявляє, що міністерство не має наміру продовжувати терміни вступної кампанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив за результатами селекторної наради з ректорами вищих навчальних закладів.

«На сьогоднішній день терміни вступної кампанії затверджені міністерством. Всі їх чітко притримуються, всі ректори абсолютно впевнені, що всі необхідні дії вступної кампанії здійсняться в установлені терміни, і немає жодних небезпеки і побоювання, що буде якимось чином порушений хід вступної кампанії», - сказав Д.ТАБАЧНИК.

Відео дня

Міністр наголосив, що прийом документів є лише однією зі складових вступної кампанії.

«Далі треба ще в дуже стислий термін звірити ці рейтинги, і після того провести зарахування на місця державного замовлення, а потім визначитись і прийняти документи тих, хто бажає вчитися на договірних засадах», - пояснив він.

Д.ТАБАЧНИК також підкреслив, що жоден із ректорів не порушував питання про продовження термінів вступної кампанії.

«Терміни розраховані, і сьогодні ми від жодного з керівників вищих навчальних закладів не почули жодного побоювання, що можуть бути якісь зриви», - додав він.

Водночас, Д.ТАБАЧНИК зазначив, що наступного року терміни вступної кампанії будуть переглянуті з урахуванням досвіду вступної кампанії-2010.

«Я думаю, що наступного року ми зробимо по-іншому. Ми дозволимо тим, хто закінчив (школу) раніше без сертифікатів – хай собі йдуть і подають (документи до ВНЗ), а ті, хто проходять ЗНО, можуть подавати (документи) відразу після одержання сертифікату, але за умови, що тоді вже апеляціями вони не будуть переглядатися», - повідомив міністр.

Він пояснив, що цього року терміни вступної кампанії (з 15 по 31 липня) розраховувалися, виходячи з необхідності врахування термінів на апеляційне оскарження результатів зовнішнього незалежного оцінювання знань.

Як повідомляв УНІАН, громадські спостерігачі Комітету виборців України зафіксували низку недоліків у роботі вищих навчальних закладів на початку вступної кампанії.

За даними спостерігачів через стислі терміни вступної кампанії “були зафіксували значні черги, які починали формуватися, особливо у київських ВНЗ за день до початку прийому документів”.