На Тернопільщині в 1-му півріччі обсяги виробництва консервованих виробів порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 50,9%.
Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник відділу харчової і переробної промисловості обласного управління агропромислового розвитку Андрій МАЙКА, зокрема виробництво соків зросло у 7 разів до 803 т. Збільшення обсягів виробництва соків А.МАЙКА пояснив тим, що підприємство «Дінтер Скала Україна» заготовило достатньо сировини, відтак мало великий запас концентрованих соків.
Загалом, соки в області у 1-му півріччі виробляло одне підприємство.
Виробництво натуральних овочевих консервів зменшилося на 29% до 362 т. Суттєве зменшення виробництва консервів експерт пояснив відсутністю замовлень та браком сировини.
Загалом овочеві консерви в області виробляє одне підприємство – ПП «Агроспецгосп» у Бережанському районі.