Міністерство охорони здоров`я України звернулося до Міністерства освіти і науки України з проханням посприяти введенню хоча б однієї години на тиждень предмету гігієнічного навчання дітей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МОЗ України, про це заявив головний державний санітарний лікар України Сергій РИЖЕНКО під час спільної селекторної наради МОЗ і МОН.

На переконання С.РИЖЕНКА, введення предмету гігієнічного навчання дітей дасть змогу попередити багато інфекційних захворювань, серед яких гепатити, дизентерії, сальмонельоз, гострі кишкові інфекції та ін.

Відео дня

Велика кількість інфекційних хвороб передаються контактно-побутовим шляхом і вкрай важливим завданням є створення умов для їх профілактики та цивілізованого перебування дітей у навчальних закладах.

"Знання та навички, сформовані у людини в дитячому віці, визначають його поведінку у дорослому житті. На наш погляд, санітарно-просвітня робота є тим механізмом, завдяки якому можливо суттєво підвищити санітарну освіченість та культуру населення. Адже ми не в змозі змусити дітей мити руки кожні п`ять хвилин, діти повинні знати навіщо вони це роблять", - сказав С.РИЖЕНКО.