Київ. 15 квітня. УНІАН. Військовою прокуратурою Центрального регіону України направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням тимчасово виконуючого обов’язки генерального директора держпідприємства Міноборони «Укроборонпостачальник», який незаконно заволодів 5 млн. грн.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі військової прокуратури Центрального регіону України, встановлено, що чиновник, зловживаючи службовим становищем, заволодів майном держпідприємства під час оборудок з цінними паперами, а саме заставними на суму понад 5 млн. грн., які посвідчують право власності на 15 квартир. Привласнити зазначене майно вдалося за допомогою співучасника, який видавав себе за юриста держпідприємства, а також підроблення документів.

Справу проти посадовця порушено за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 175, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Відео дня

Санкціями статей за інкриміновані обвинуваченому злочини передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.