Київ. 16 травня. УНІАН. Головним управлінням контролю за благоустроєм міста Києва на виконання припису прокуратури Деснянського району столиці розпочато демонтаж та вивезення незаконних тимчасових споруд, які розміщені в охоронних зонах на вулиці Кіото поряд зі станцією метро «Лісова».

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Як зазначається у повідомленні, у ході прокурорської перевірки встановлено, що на кабельній лінії 10 кВ АК «Київенерго» в межах охоронних зон розташовані 53 торговельних павільйони без наявності документів, що посвідчують право на земельну ділянку, та всупереч вимогам Закону України «Про електроенергетику» і Правил охорони електричних мереж, затвердженим Кабінетом міністрів України.

Відео дня

Відповідно до акту Держінспекції промислової безпеки та охорони праці в хімічній промисловості та газовому господарстві, встановлення малих архітектурних форм за вказаною адресою створюють загрозу життю та здоров’ю людей, оскільки 48 споруд у порушення Правил охорони електричних мереж розташовано уздовж траси підземного газопроводу на відстані менше 2 м, 11 – безпосередньо на трасі.

Крім того, на ділянці в радіусі 20 м від входу (виходу) на станції метро «Лісова» незаконно влаштовано інших 14 МАФів, розташування яких суперечать вимогам Закону України «Про транспорт», інформує прокуратура.