Львів. 20 травня. УНІАН. У Львові співробітники ДАІ затримали 53-річного місцевого жителя, який перебував за кермом автобуса у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомили УНІАН у групі профілактичної роботи Державтоінспекції  Львова, 19 травня працівники відділу ДАІ міста Львова під час несення служби на перехресті вулиць Кульпарківська-Городоцька зауважили автобус, рух якого був У Львові інспектори ДАІ затримали п‘яного водія автобуса  хаотичний, а тому викликав сумнів у працівників міліції, які його зупинили. Різкий запах алкоголю та нечітка розмова водія, 53-річного місцевого жителя, свідчили про те, що він перебував за кермом автобуса у стані алкогольного сп’яніння.

Як було з’ясовано, автобус їхав поза маршрутом, а тому пасажирів у салоні транспортного засобу не було. Сам водій автобуса не зміг пояснити, звідки і куди прямував. Після медосвідчення, яке стало підтвердженням того, що водій автобуса кермував напідпитку, на нього було складено адміністративний протокол згідно зі ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, у 2011 році співробітники відділу ДАІ міста Львова склали понад 700 протоколів про адміністративні правопорушення за керування автомобілями водіями, які перебували у стані сп’яніння.

За таке порушення суд може накласти  штраф  на  водіїв у розмірі від  2 550 до 3 400 грн., позбавити права керування транспортними засобами на строк від 1 до 2 років або присудити громадські роботи на строк від 40 до 50 годин чи адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.