Міліція затримала заступника головного лікаря та інженера з охорони праці санаторію ”Юність” у Сімеїзі, де обрушився балкон із дітьми: одна дитина загинула, ще одна з травмами в лікарні.

Як повідомляє прес-служба кримського управління МВС, таке рішення ухвалено після вивчення вилученої в ході обшуку в санаторії документації.

Разом із тим, головлікар санаторію не може бути затриманий через погане здоров`я. ”Співробітники міліції отримали медичний висновок про неможливість за станом здоров`я утримання головного лікаря санаторію в умовах ізоляції, до нього буде застосовано запобіжний захід, не пов`язаний з утриманням під вартою”, - заявили в УМВС.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 10-річна дівчинка загинула і 11-річна перебуває в лікарні з травмами після обвалення балкона санаторію ”Юність”. Трагедія сталася ввечері 30 травня. Частина балкона звалилася з 3-го поверху, коли на нього вийшли троє дітей.

Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудовано в 1906 році.

«Юність» підпорядковується Міністерству охорони здоров`я України. Санаторій знаходився в ”чорному” списку Міністерства курортів і туризму Криму, оздоровниця - в аварійному стані. Влада Криму два роки поспіль просила МОЗ України передати санаторій у підпорядкування Радміну АРК, але отримала відмову.

Після НП у Криму перевірять безпеку всіх дитячих санаторіїв.