Сьогодні у Львові керівництво Львівського міського управління внутрішніх справ в рамках пілотної програми «Добровільна реформа міліції» презентувало проект «Львів – безпечне місто» реалізація якого дозволить вже за півтора роки міліції Львова  працювати за європейськими  стандартами.

У Львові презентували проект «Львів – безпечне місто»

Як передає кореспондент УНІАН, начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, зазначив, що даний проект стартує у Львові і в разі його успішної реалізації, може стати прикладом для наслідування в інших містах України.

Відео дня

В рамках проекту  передбачається реалізація низки заходів, які дозволять  здійснити реформування міліції Львова.

У Львові презентували проект «Львів – безпечне місто»

Як відмітив головний міліціонер міста, у Львові десятки років не вдосконалювали систему безпеки громадян.

«Коли я вперше зайшов у це приміщення, то побачив, яким жахливим є стан міського управління міліції, стан райвідділів Львова, жахлива матеріально-технічна база. Тим більше, майже всі приміщення, в яких працюють працівники  міліції Львова, - не є власністю МВС, - зазначив Сергій Зюбаненко. - Відтак, провести ремонт чи встановити тут нові технічні засоби на сьогодні неможливо. Зокрема, будівля, в якій сьогодні знаходиться Львівське міське управління міліції, належить Службі безпеки України і це приміщення ми орендуємо».

У Львові презентували проект «Львів – безпечне місто»

Саме тому одним з перших питань реалізації програми «Львів – безпечне місто», стало питання про виділення містом земельної ділянки і будівництво нового приміщення Львівського міського управління міліції, будівля якого буде відповідати всім існуючим у розвинутих країнах світу стандартам.

«На сьогодні ми маємо земельну ділянку і розпочали процес будівництва будівлі на вулиці Стрийській. Орієнтована вартість проекту становить 47 млн грн, будівельна частина – 29 млн грн. Фінансування з боку Львівської міської ради – 4 млн грн, з яких реально проплачено 280 тис. грн. Крім того, з Міністерства внутрішніх справ України на рахунок Львівського міського управління міліції вже надійшло 7 млн грн.», - розповів Сергій Зюбаненко.

Прототипом нового приміщення у Львові стала вже існуюча будівля поліції у місті Тбілісі (Грузія).

«Коли делегація львів’ян у складі наших працівників та представників Львівської міської ради приїхали у Тбілісі і побачили, в яких мовах працює їхня поліція, то мені особисто стало соромно, що там це зробили, а у нашій країні з таким потужнім потенціалом, цього зробити не можуть. І, коли я повертався назад в Україну, то думав вже не про будівництво, а про реформу», - наголосив начальник львівських міліціонерів.

Він зазначив, що після повернення з Грузії було зібрано  ініціативну групу працівників міліції, яка ініціювала і розпочала реалізацію проекту «Добровільна Реформа Міліції» у межах програми «Львів – безпечне місто».

Зокрема, перший етап реалізації проекту передбачає початок будівництва нового приміщення, залучення фірм-розробників проектів щодо оснащення будівлі камерами відеоспостереження, оновлення лінії «102», встановлення GPS-навігації в автомобілях усіх нарядів міліції міста.

У Львові презентували проект «Львів – безпечне місто»

Також Сергій Зюбаненко відзначив, що важливим етапом реформування є підбір висококваліфікованих управлінських кадрів. «Вже зараз ми розпочали набір таких кадрів, яких стажуємо навіть закордоном. Люди повинні навчитися і зрозуміти, яким саме повинен бути європейський рівень надання послуг громадянам, - сказав головний міліціонер міста. – А для того, щоб у нас люди працювали належним чином, треба створити стимул для якісної роботи. І таким стимулом буде житло. Іншими словами, спершу працівники, які відповідатимуть всім визначеним вимогам і критеріям, отримуватимуть службові квартири терміном на 5 років, після чого це житло може стати їхньою власністю».

Також під час презентації проекту наголошувалося на тому, що «ці та багато інших заходів – це кропітка робота не однієї людини і не одного місяця. За попередніми оцінками, реалізувати згаданий вище проект, який дозволить вивести львівську міліцію на європейський рівень, можна вже за півтора року».