Спеціально уповноваженим представникам Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України буде надано доступ до автоматизованої інформаційно-пошукової системи «Автомобіль» Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції, про це йдеться у спільному листі міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА та міністра юстиції Миколи ОНІЩУКА.

Зокрема, в листі зазначається, що доступ державних виконавців до вказаної автоматизованої системи дозволить оперативно вирішувати питання щодо розшуку майна боржника, накладення на нього арешту та звернення на нього стягнення.

Відео дня

Передбачається, що в кінцевому рахунку це позитивно відобразиться на своєчасності виконання рішень судів, оскільки існуючий на сьогодні порядок розшуку майна боржника, в тому числі автотранспортних засобів, в ході примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб) полягає у надсиланні державним виконавцем поштовою кореспонденцією до відповідних органів запитів та отриманні письмових відповідей. Відповідна процедура, зазнгачають у Мін’юсті, забирає багато часу, іноді до декількох місяців, й призводить до затягування процесу виконання рішень в цілому.

У прес-службі підкреслили, що лист доведено до відома усіх начальників головних управлінь, управлінь МВС України в Автономній республіці Крим, областей, мм. Києва та Севастополя.