Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп СХЕФФЕР не бачить прямого зв’язку між євроатлантичною інтеграцією України та можливим запровадженням візового режиму між Україною і Російською Федерацією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генсек НАТО сказав на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ.

«Я не є фахівцем з питань візових режимів, але я не бачу прямого зв’язку між зовнішньою політикою і питаннями євроатлантичної інтеграції з питаннями візового режиму», - сказав він. «Я не є фахівцем з візових питань, можливо це питання слід адресувати Європейському Союзу», - сказав генсек НАТО, додавши, що він досить легко отримав візу в Україну.

Відео дня

Я.СХЕФФЕР також зазначив, що відносини між Україною і НАТО, які розвиваються і підсилюються не спрямовані проти будь-якого. Генсек також зазначив, що НАТО цінує партнерські і дружні відносини з Росією і ніщо з того, що робить НАТО не може розглядатися як таке, що спрямоване проти Росії.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня, перебуваючи у Севастополі з нагоди 225-річчя міста перший віце-прем’єр уряду Російської Федерації Сергій ІВАНОВ заявив, що одним з результатів вступу України до Північноатлантичного альянсу може стати введення візового режиму між Україною і РФ. «Буде введено візовий режим, оскільки НАТО змусить Україну його ввести», - вважає перший віце-прем`єр-міністр Росії. За словами С.ІВАНОВА, «десятки мільйонів людей відчують ці незручності. І як наслідок - я дуже сумніваюся, що кількість російських туристів збільшиться, і що їх місце займуть американські, англійські і німецькі туристи».