Президент Віктор ЮЩЕНКО заявляє, що запропонований ним проект змін Конституції України не звужує повноваження Автономної Республіки Крим.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав сьогодні ввечері в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії, відповідаючи на запитання експертів.

«Я взяв за базу те, що кримська автономна республіка повинна бути закріплена в існуючому статусі, як мінімум», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

При цьому, додав Президент, він пропонує віднести місто Севастополь, яке зараз має «загальнонаціональний статус», до компетенції влади автономії.

В.ЮЩЕНКО наголосив: він не заперечує того, що нинішній статус автономії відрегульований, як не заперечує і того, що «сьогодні багато казусів є». «І повноважень фіскальних, і повноважень бюджетних, і повноважень щодо формування органів та інституцій», - уточнив глава держави.

Президент підкреслив, що прогалина, яка «стосується конкретного наповнення, конкретних механізмів», може бути заповнена у рамках обговорення змін і доповнень до Конституції.