V Севастопольський міжнародний кінофестиваль пройде з 19 по 23 липня.

Як передає кореспондент УНІАН, організатори кінофестивалю на прес-конференції повідомили, що кінофорум проводиться з метою популяризації кращих досягнень сучасного кінематографа, зміцнення творчих зв`язків між кінематографістами України і Росії, підтримки молодих талантів.

У програмі кінофестивалю нове ігрові фільми, документальне і анімаційне кіно. Цього разу, окрім російських і українських стрічок, любителі кіно зможуть побачити програму «Нове кіно Болгарії».

Відео дня

Оцінювати фільми фестивальної програми за традицією буде «Народне журі». Українське кіно представлять стрічка Кіри МУРАТОВОЇ «Мелодія для шарманки» (приз ФІПРЕССІ і за кращу жіночу роль ХХХІ Московського міжнародного кінофестивалю), Романа БАЛАЯНА «Райські птахи» (премія «Ніка»), Ігоря ПОДОЛЬЧАКА «Ліс Менінас», Саші КИРІЄНКО «Прощення», Валерія ЯМБУРОВСЬКОГО «День переможених», Марини КОНДРАТЬЕВОЇ «Одного разу я прокинуся».

Глядачі побачать прем`єрні покази фільмів російського режисера Андрія ПРОШКІНА «Диво» і «Міннесота», фільм Андерса БАНЦІ (Росія-Швеція) «Гарячі новини», фільм Ігоря ВОРСКЛИ «Закриті простори», роботу Михайла КАЛАТОЗІШВІЛІ «Дике поле» та інші.

Як очікується, примітною подією кінофестивалю стане показ великої програми українських короткометражних фільмів. Серед них є роботи визнаних кінематографістів, такі як фільм «Діагноз» Мирослава СЛАБОШПИЦЬКОГО, який представляв Україну цього року на Берлінському кінофестивалі, фільми, де в ролі режисера виступив Георгій ДЕЛІЄВ, і роботи молодих кінематографістів.

Цього року гостем фестивалю стане відомий польський режисер Кшиштоф ЗАНУССІ. У фестивальну програму включений ретроспективний показ його фільмів, зустріч з режисером і майстер-клас, який він дасть для кінематографістів-початківців, любителів і професіоналів.

У рамках фестивалю пройдуть прес-конференції, круглі столи, дискусії, зустрічі кінематографістів з глядачами.