Делегація Криму представила в Брюсселі 20 інвестиційних проектів.

Про це в розмові з власним кореспондентом УНІАН у Брюсселі заявив прем’єр-міністр Автономної Республіки Крим Віктор ПЛАКИДА.

“Ми привезли з собою два десятки передпроектних пропозицій”, - сказав він.

Відео дня

За словами В.ПЛАКИДИ, запропоновані проекти стосувалися розвитку вітрової енергетики, геліоенергетики, будівництва автошляхів на умовах концесії, будівництво заводів для переробки відходів тощо.

Крім того, за словами кримського прем’єра, в ході зустрічей з представниками європейського бізнесу обговорювались питання стосовно вкладення інвестицій у реконструкції класичних енергетичних потужностей з урахуванням сучасних інноваційних технологій, а також питання покращення забезпечення Криму питною водою, в тому числі шляхом опріснення води.

Говорячи про альтернативну енергетику, В.ПЛАКИДА зазначив, що проекти в цій сфері можуть бути дуже цікавими для європейських інвесторів з урахуванням вимог Кіотського протоколу про зменшення викидів СО2 в атмосферу та зростання ціни на газ.

“Крим на 300% має потенціал в галузі альтернативної енергетики, який не може бути нецікавим для інвесторів”, - наголосив прем’єр автономії.