Євро продовжує залишатися в уявленні українців найнадійнішою валютою, якій вони довіряють більше за всіх і в якій вважають за краще зберігати свої заощадження.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії ІФАК Україна Сергій ГОВОРУХА, коментуючи результати проведеного дослідження.

Впродовж двох останніх кварталів спостерігається незначне зростання довіри українців до національної валюти. За його словами, якщо в лютому гривні в цілому висловлювали довіру 24% респондентів, то в липні – 34%. При цьому продовжує залишатися високим рівень недовіри до національної валюти (44%), хоча він і скоротився, порівняно з даними, одержаними під час попереднього дослідження (у лютому гривні не довіряли 52% громадян).

Відео дня

Як зазначив С.ГОВОРУХА, за вказаний період зросли показники довіри громадян до долара (24% у лютому, 35% у липні) і євро (43% у лютому, 55% у липні).

Моніторингове дослідження «5 фактів про українців» проводилося з 5 по 15 липня Міжнародним дослідницьким агентством ІФАК Україна. В рамках проекту в містах з населенням 50 тис. і більше чоловік методом інтерв`ю було опитано 1,5 тис. респондентів віком від 20 до 60 років. Статистична похибка вибірки становить 3%.