В Україні необхідно забезпечити державну підтримку суднобудівної галузі, вважає кандидат на пост президента Сергій ТІГІПКО.

«Майже в усіх країнах світу суднобудування має податкові пільги. У нас же їх скасували кілька років тому. Це високі технології, а високі технології потребують підтримки держави», - сказав політик під час відвідування заводу «Приморець» в смт Приморський у Криму, повідомляє прес-служба кандидата.

Ккрім того, ТІГІПКО наголосив, що необхідно вирішувати проблему з поверненням ПДВ підприємствам-експортерам. «Ми маємо відмовитися від цього найбільш корумпованого податку, оскільки він душить наших експортерів, та замінити його на податок з продажу. Держава повинна стимулювати експорт високотехнологічної продукції», - сказав кандидат. Він додав, що затримки з відшкодуванням експортного ПДВ роблять українського виробника менш конкурентоспроможним на зовнішніх ринках. 

Відео дня

Кажучи про програму економічного розвитку півострова, ТІГІПКО заявив, що Крим повинен бути екологічно чистим курортним регіоном.

«Перший напрям - це, звичайно, туризм, - сказав політик. - По-друге, в Криму потрібно розвивати сільське господарство, а на півночі півострова - альтернативну енергетику та промисловість, але з тією умовою, щоб виробництво не завдавало шкоди довкіллю».