Комуністи Криму проситимуть повернути російському місту Волгоград «сталінське» ім`я, повідомляє прес-служба кримського комітету Компартії. 

«Оголосимо збір підписів, і вважаю, не менше мільйона кримчан (у кримській автономії проживає більш як 1,9 млн. чоловік - ред.) поставлять підписи під зверненням до Волгоградської думи з проханням повернути місту ім`я Сталіна - як тієї людини, якої ніхто з історії не викреслить», - сказав лідер комуністів Криму Леонід ГРАЧ. 

У 1925 році місто Царицин було перейменоване у Сталінград. У 1961 році Сталінград перейменували у Волгоград. 

Відео дня

ГРАЧ заявив, що до 130-річчя від дня народження Йосипа Сталіна, яке відзначається в грудні 2009 року, потрібно підійти так, щоб «віддати належну об`єктивну оцінку». 

«Вперше за пострадянську історію ми проведемо збори, присвячену пам`яті Сталіна, вручимо ряду товаришів медалі. Ми не лише Сталіна захищатимемо, але захищаючи його, ми захищатимемо свою історію. Захищаючи свою історію, ми захищаємо своє майбутнє. А наше майбутнє - це відновлення слов`янської єдності. Це створення союзної держави в складі - Росія, Україна, Білорусія. За це потрібно битися», - сказав комуніст.