Мер Москви Юрій ЛУЖКОВ і голова Ради міністрів Криму Василь ДЖАРТИ підписали програму співпраці між урядами російської столиці і кримської автономії на 2011-2013 роки.

Зокрема, відповідно до програми, московські школярі і ветерани Великої Вітчизняної війни зможуть відпочивати у здравницях півострова на основі прямих договорів туроператорів Москви з кримськими санаторно-курортними установами.

У програмі міститься пункт про вивчення можливостей інвестування московських підприємницьких структур і уряду столиці Росії в кримські підприємства харчової промисловості, сільське господарство, будівництво житлових комплексів, санаторіїв, готелів, а також у програму розвитку малої авіації і яхтового туризму.

Відео дня

«Є маса питань, в яких ми можемо обмінюватися досвідом, наприклад, в охороні здоров`я... У програмі навіть є пункт відкрити в другій половині наступного року в Москві магазини, де реалізовуватиметься кримська продукція. Розглядатимемо проект будівництва мосту Керч-Кубань і багато інших питань», - сказав ДЖАРТИ журналістам після підписання документа в Сімферополі.