Сімферополь. 6 листопада. УНІАН. В Криму на плато Ай-Петрі зносять будівлі кримських татар.

Як розповів телефоном кореспонденту УНІАН заступник голови Бахчисарайської районної державної адміністрації Айдер ХАЛІЛОВ, суд прийняв рішення про знесення однієї самовільної будівлі кримського татарина на Ай-Петрі, проте «влада, міліція, держвиконавці, використовуючи це судове рішення, вирішили знести всі будівлі кримських татар» на плато.

За даними А.ХАЛІЛОВА, сьогодні вночі близько 50 кримських татар піднялися на плато, захищати свої будівлі (літні кафе, різноманітні точки з надання розважальних послуг). «Близько півгодини тому почався штурм, «Беркут» – близько тисячі озброєних газом та ін. бійців – побив усіх кримських татар (що знаходяться на Ай-Петрі – УНІАН), зараз зносять будівлі, не маючи на це підстав», – підкреслив він.

Відео дня

За словами А.ХАЛІЛОВА, зараз усі дороги в районі плато перекрито. «Щоб не допустити туди (на Ай-Петрі – УНІАН) інших кримських татар», - припустив він.

А.ХАЛІЛОВ також повідомив, що в районі села Соколине в цей час збираються кримські татари.

Одержати коментар правоохоронців поки не вдалося. У Центрі громадських зв`язків кримської міліції не відповідають телефони. УНІАН стежить за розвитком подій.