Сімферополь. 13 листопада. УНІАН. Сімферопольською міжрайонною природоохоронною прокуратурою принесено 9 протестів на рішення Партенітської селищної ради.

"Перевіривши земельні документи на відповідність законодавству, прокуратура опротестувала виділення понад 26 га в одному з найгарніших куточків Криму", - кажуть у прес-службі прокуратури АРК.

Норми Земельного і Лісового кодексів, Законів України «Про планування і забудову територій», «Про основи містобудування», «Про оренду землі» порушили депутати, розпоряджаючись землею.

Відео дня

Зокрема, депутати «нарізували» земельні ділянки за відсутності містобудівної документації, що передбачає, зокрема, нанесення на план варіантів розміщення об`єктів. "У фірмачів і не було ніяких варіантів: вони не збиралися будувати розважальний і готельний комплекси, а банально вирішили заробити на землі. 17 га, на які депутати дали дозвіл складати проект землевідводу, фірмачі тут же виставили на продаж. По 6 тисяч доларів за сотку продавали вони лісові масиви, право розпоряджання якими належить Кабміну України", - йдеть у повідомленні.

З огляду на грубі порушення законодавства, перевищення повноважень, нераціональне використання землі, прокуратура опротестувала незаконні рішення партенітських властей.