Київ. 15 листопада. УНІАН. Влада Великої Ялти має намір до 2025 року створити мережу вертикального транспорту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це головний архітектор проекту Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто», що розробило генплан розвитку Великої Ялти до 2025 року, Андрій КУДЕЛІН повідомив сьогодні журналістам у Києві.

За його словами, в місті планується запровадити новий вигляд швидкісного транспорту, який би сполучав залізницю і узбережжя Південного берега Криму і розвантажив існуючі транспортні потоки в центрі міста. Зокрема, серед планів міських властей - створення легкого метро, а також будівництво вертикального і ескалаторного транспорту.

Відео дня

Крім існуючої канатної дороги на «Ай-Петрі», планується побудувати на горі ще дві канатні дороги і одну - для зв`язку узбережжя із Севастополем.

При цьому автостоянки планується будувати в районі транспортних коридорів.

Довідка УНІАН. Генеральний план розвитку Великої Ялти до 2025 року затверджений Радміном Криму в жовтні 2007 року. Генплан розроблявся для території загальною площею 28,5 тис. га. На цій території розташовані Ялта і Алупка, 22 селища, 8 сіл, довжина морської берегової смуги - 59 км.