На мобільний літньої сумчанки надійшло смс-повідомлення про начебто блокування банком її картки / akzent.zp.ua

В Сумах 69-річна жінка одурила афериста під виглядом банківського працівника, сказавши йому коди доступу до своєї картки, з якої попередньо зняла всі гроші.

Про це повідомляє прес-служба поліції Сумської області.

Читайте такожНа Хмельниччині затримали шахрая, який ошукав жертву на 1,5 мільйона гривень

Відео дня

На мобільний літньої сумчанки надійшло смс-повідомлення про начебто блокування банком її картки. Аби уточнити інформацію, вона зателефонувала за вказаним в електронному листі номером. Однак з перших же слів розмови вона зрозуміла, що спілкується з шахраями.

Назвавшись працівником одного з ведучих державних банків шахрай налякав пенсіонерку тим, що з її рахунку начебто хтось намагався зняти гроші, тож служба безпеки заблокувала картку. А щоб відновити доступ, йому нібито потрібно негайно знати всі коди до картки пенсіонерки.

«Жінка, котра буквально напередодні зняла з рахунку всю пенсію, і достеменно знаючи, що термін дії картки ось-ось закінчиться, а тому все одно документ потрібно буде міняти, спокійно повідомила всю запитувану інформацію, після чого «банкір» поклав трубку», - розповіли у поліції.

Однак за кілька хвилин шахрай знову зателефонував пенсіонерці із запитанням, яка ж сума зберігається на рахунку клієнтки.

На що пенсіонерка вже відкрито розсміялась і відповіла: «Саме стільки, скільки ти заробляєш чесним шляхом, і будеш отримувати в старості». Після чого заблокувала картку, аби нею зловмисники не змогли скористатися в інших цілях.

Як повідомляв УНІАН, у Дарницькому районі Києва правоохоронці затримали 23-річного афериста, який у фіктивному обміннику ошукав клієнта на 50 тис. євро.