REUTERS

У Бразилії суд засудив двох чоловіків - ідентичних близнюків - до виплати аліментів на дитину, оскільки ДНК-тест на батьківство у їхньому випадку не дав чіткого результату.

Читайте такожЖінка народила двічі за місяць

Відповідачі відмовилися добровільно повідомити, хто з них двох є батьком дівчинки - таким чином вони сподівалися уникнути виплати аліментів на утримання дитини, повідомляє Русская служба BBC.

Відео дня

Брати-близнюки - у матеріалах суду імена позначені як Фернандо і Фабрісіо, а прізвище не розкривається відповідно до вимог закону - ходили на побачення з жінками по черзі, видаючи себе один за одного - тож мати дівчинки не знає, від кого з них двох вона завагітніла.

Суддя заявив, що приховуючи правду, відповідачі позбавили дівчину права знати, хто є її біологічним батьком. Суд постановив вписати в свідоцтво про народження в графі "батько" імена обох чоловіків.

Кожен із близнят буде виплачувати на утримання дитини 230 реалів (близько $60) щомісяця - це сума становить 30% від мінімальної зарплати у Бразилії.

Таким чином, дівчинка буде отримувати вдвічі більше аліментів.

"Один з відповідачів намагався зловмисно ввести суд в оману і приховати факт свого батьківства. За законом така мерзенна поведінка має бути покарана", - йдеться в постанові судді.

В матеріалах справи стверджується, що близнюки користувалися своєю схожістю, щоб обманювати жінок - ходили на побачення, видаючи себе один за іншого, щоб кожен мав можливість мати як можна більше партнерок.

Коли "подруги" ловили їх на зраді, брати також користувалися своєю схожістю як прикриттям, заявляючи розгніваним жінкам: "Це був не я, це він".

Як повідомляв УНІАН, раніше в Росії двоє близнюків залишилися без відпустки через "однакове" фото в паспорті.