slovo.co.ua

У Санкт-Петербурзі городянка поскаржилася, що копія статуї Давида псує образ міста і погано впливає на дітей. Тому організатори мультимедійної виставки «Мікеланджело. Створення світу» в Санкт-Петербурзі вирішили одягнути скульпутру, яка встановлена біля церкви Святої Анни на Кірочній вулиці. Про це пише «Лента.ру», посилаючись на прес-реліз організаторів виставки.

Читайте такожВ окупованому Сімферополі відкрили пам'ятник "ввічливим людям" (фото)

Городянка поскаржилася на голизну Давида в п'ятницю, 22 липня. Вона відправила звернення уповноваженому з прав дитини в Санкт-Петербурзі.

Відео дня

«Як можна було поставити цього мужика без портків в центрі Петербурга, біля школи та церкви? Цей гігант спотворює дитячі душі!» — відзначається у листі, опублікованому на сайті уповноваженого. За словами співробітників апарату омбудсмена, в особистій бесіді вплинути на мешканку не вдалося.

Організатори виставки пообіцяли, що до початку навчального року геніталії і сідниці скульптури Мікеланджело будуть прикриті. Вони запустили акцію «Одягни Давида»: до 15 серпня вони будуть приймати від жителів Петербурга пропозиції одягу для статуї, а потім виберуть кращий варіант і пошиють костюм.

Скульптура, яку організатори хочуть подарувати місту, простоїть на Кірочній вулиці до кінця роботи експозиції 2 жовтня.