Ілюстрація / REUTERS

У Китаї можуть ввести покарання за виконання державного гімну при неналежних обставинах і в невідповідних місцях. Про це повідомляє The South China Morning Post.

Відповідний законопроект у першому читанні зараз розглядає Постійний комітет Всекитайських зборів народних представників. Автори документа пропонують заборонити виконання «Маршу добровольців» на похоронах або в якості фонової музики в громадських місцях, а також у рекламі. На думку законодавців, це применшує велич гімну КНР.

Читайте такожУ Держдумі РФ хочуть повернути імперський гімн "Боже, царя храни", вже внесено законопроект

Відео дня

Запис гімну дозволяється робити лише фірмам, які отримали спеціальний дозвіл від влади, не допускається неналежна поведінкв під час виконання «Маршу». Порушення правил виконання або самовільні зміни у тексті, спрямовані на зниження градуса урочистості, пропонується карати ув'язненням на термін до 15 діб. Як пояснили автори законопроекту, ці заходи повинні сприяти піднесенню патріотизму в суспільстві.

Видання пов'язує внесення законопроекту з низкою скандалів за участю гонконгських вболівальників. Зокрема, в листопаді 2016 року під час виконання національного гімну на футбольному матчі між командами Північної Кореї і Гонконгу вболівальники останньої скандували: «Ми — Гонконг!»