Багато припустили, що Путін приїхав на Валаам з невідомою супутницею, а червоний предмет - її сумка / Скріншот

Глава прес-служби патріарха Кирила Олександр Волков стверджує, що на задньому сидінні машини, на якій президент Росії Володимир Путін їздив на Валаамі, була червона коробка з іконою. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожВ Італії на полі з'явився гігантський портрет Путіна (фото, відео)

Також Волков каже, що з російським президентом нібито був офіцер Служби безпеки, який і тримав нібито червону коробку з іконою.

Відео дня

"Президент приїхав на машині за кермом, відкрив задні двері, за якими сидів офіцер СБП (що цілком природно) й тримав у руках червону коробку, в якій перебувала ікона. Оскільки так вийшло, що я сам цю коробку тримав через 10 хвилин, можу сказати, що це була важка ікона, навряд чи президентові було б зручно з нею йти в храм", - запевняє Волков.

Раніше повідомлялося, що російський президент Володимир Путін прибув на Валаам у компанії невідомої особи. Такі висновки зробило видання "Дождь", переглянувши відповідне відео одного з російських телеканалів.

"Відкривши двері, Путін простягає руку, щоб допомогти пасажиру вийти. Обличчя пасажира не видно, але видно, що він одягнений у червоне. Імовірно, це жінка. Пасажир відмовився вийти з машини, і при цьому щось вказував президенту пальцем", - йшлося у повідомленні видання.