Слід залишати вікна в спальні відкритими на ніч / фото ua.depositphotos.com

У міру настання холодних місяців ми незабаром будемо стикатися з проблемою появи конденсату на вікнах, що може призвести до утворення цвілі, яка викликає закладеність носа, чхання, кашель, респіраторні інфекції та посилити астму та алергічні стани.

Як йдеться в матеріалі Mirror.co.uk, конденсат утворюється на вікнах, коли тепле повітря зсередини стикається з холодною поверхнею скла. Найчастіше це відбувається взимку на вікнах, дверях та стінах, а також в непровітрюваних приміщеннях, таких як вбудовані шафи та буфети. На щастя, є прості способи, як запобігти утворенню конденсату на вікнах, особливо в спальні.

Утворення конденсату в будинку можна зупинити, зменшивши вологість та збільшивши вентиляцію. Менша вологість повітря означає, що менше водяної пари перетворюється на конденсат, а посилена вентиляція забезпечує можливість виходу води з повітря.

Відео дня

Як йдеться в матеріалі, слід залишати вікна в спальні відкритими на ніч. "Тепле повітря, яке люди видихають під час сну, збільшує вологість. Вологому повітрю нікуди виходити, коли вікна закриті, тому воно перетворюється на конденсат. Натомість відкриття вікна дозволяє теплому повітрю вийти назовні", - кажуть експерти Screw Fix.

Вони також рекомендують залишати штори в спальнях відкритими на ніч. Коли їх залишають закритими, вони запобігають нагріванню віконного скла центральним опаленням. Це робить скло холоднішим, ніж могло б бути, що призводить до утворення конденсату. Якщо залишити штори відкритими на ніч, температура скла буде ближчою до кімнатної, тому конденсат не утвориться.

Важливо, щоб ви також постійно підтримували опалення при низькій температурі. Це пов'язано з тим, що різкі та часті підйоми й падіння температури посилюють проблеми з конденсацією. Скло не буде таким холодним і не буде утворюватися конденсат, якщо обігрів буде включений постійно, але при більш низькій температурі. Також дуже важливо усунути будь-які проблеми з вологістю, які у вас можуть виникнути.

Вогкість збільшує вологість і, отже, збільшує ймовірність утворення конденсату на вікнах. І останнє, але не менш важливе: не сушіть одяг у спальні, а намагайтеся робити це на вулиці. У міру висихання мокрий одяг, розміщений на сушарці або радіаторі, виділяє вологу в повітря, підвищуючи вологість і викликаючи конденсацію. Якщо висушити речі на вулиці неможливо, відкрийте вікна, щоб випустити повітря.

Конденсат на вікнах 

Раніше УНІАН писав про те, як швидко позбутися від конденсату на вікнах. В першу чергу, потрібно з'ясувати, який рівень вологості у вашій квартирі. Ідеальний показник - в діапазоні 30-50%, при такому рівні людина відчуває себе добре, а скла не потіють. Також важливо відрегулювати температуру - від +18°C до + 24°C - оптимальне значення. 

Вас також можуть зацікавити новини: