Пригостити песика полуничкою - насправді не така вже погана ідея / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Раціон харчування може забезпечити вашому собаці міцне здоров’я, а може призвести до його значного погіршення. Ось чому ви ніколи не повинні давати своїм домашнім тваринам людську їжу, не переконавшись, що вона є для них безпечною.

Деякі люди часто пригощають своїх улюбленців людськими смаколиками, наприклад, фруктами та ягодами. Саме це спонукало видання Parade Pets розпитати фахівців, чи можна давати собакам полуницю. Відповідь дали практикуючі американські ветеринари Енді Рорк, Моллі Брінкманн та Джуді Морган.

Чи можна давати полуницю собакам?

Хороші новини для шанувальників полуниці — за словами експертів, ви можете поділитися улюбленими фруктами зі своїм собакою. 

Відео дня

"Полуниця не містить шкідливих або токсичних для собак речовин у малих чи помірних кількостях, тому її не вважають токсичною їжею для собак. Так, собаки можуть їсти полуницю, і вони люблять її з тієї ж причини, чому ми з вами: тому що вона смачна!" — пояснює доктор Рорк.

Доктор Морган додає: "Полуниця солодка, і собаки відчувають її солодкість. Оскільки більшість їжі, яку вони їдять, не є солодкою, зміна смаку може бути для них приємною".

"Полуниця корисна для собак будь-якого віку. Хоча старші собаки можуть мати більше користі від неї", — запевняє доктор Рорк.

Чи можна давати полуницю цуценятам?

Всі троє експертів стверджують, що для цуценят полуниця так само безпечна, як і для дорослих собак. Проте є деякі вказівки, коли справа доходить до годування ягодами вашого цуценяти.

Спочатку потрібно визначити, чи достатньо вони дорослі. Брінкман каже, що полуниця безпечна для вживання відлученими від матері цуценятами. Доктор Морган погоджується: "Цуценята можуть їсти полуницю, як тільки вони можуть їсти тверду їжу, однак найкраще вводити одну нову їжу за раз, у невеликих кількостях".

Як безпечно годувати собаку полуницею?

"Полуницю в ідеалі слід подавати собакам у вигляді шматочків, щоб зменшити будь-який ризик задухи. Теоретично, собаки (як і люди) можуть вдавитися будь-яким шматком їжі, достатньо великим, щоб перекрити дихальні шляхи... якщо вони неправильно пережовують і ковтають", — пояснює Рорк.

Також ви ніколи не повинні робити одну річ – підкидати полуницю в повітря, щоб собака упіймав її, оскільки це підвищує ризик, що тварина вдавиться ягодою.

Що стосується кількості полуниці, яку можна дати собаці, то це залежить від розміру тварини. "Не варто давати її собакам щодня. Вона може порушити баланс добре збалансованої заздалегідь складеної дієти, якщо з’їсти занадто багато", – каже Рорк.

Доктор Брінкманн каже, що простіше зрозуміти це у відсотках: полуниця не повинна складати більше 10% щоденного споживання калорій вашого собаки.

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, деякі породи котів більш схильні до ігр та пустощів. Якщо вам потрібен саме активний котик, зверніть увагу на ці 10 порід.

Також ми розповідали, що не можна забороняти собаці на прогулянці, навіть якщо у вас обмаль часу. Ветеринари кажуть, що для собаки дуже важливо обнюхувати все довкола.

Вас також можуть зацікавити новини: