Далеко не всіх собак потрібно одягати взимку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Деякі власники вихованців думають, що одяг для собак - це примха і бажання виділити свого пса із загальної маси тварин. Насправді, для деяких порід і при певній температурі теплі речі життєво необхідні. УНІАН розібрався, від чого залежить цей момент.

Яким породам собак потрібен одяг

В першу чергу хороший зимовий гардероб необхідний собакам маленьких і екзотичних порід. Якщо у вас той-тер'єр, чихуахуа, такса, померанський шпіц або представник будь-якої іншої породи, для якої навіть сильний осінній вітер може стати причиною важкої хвороби - терміново купуйте йому зимову курточку.

Повний список того, які породи собак треба одягати взимку, наступний:

Відео дня
  • малі - перегріваються і замерзають швидше за інших;
  • коротколапі - відстань від тулуба до землі занадто коротка;
  • мисливські - тонка шкіра і худорлява статура;
  • "голі" - відсутність достатнього щільного вовняного покриву.

Також необхідно захищати від холоду цуценят, літніх і вагітних собак. Ці три категорії тварин мають занадто слабкий імунітет, тому не можуть безпечно переносити низькі температури.

Яку температуру взимку витримує собака на вулиці

Деяким породам собак взагалі не потрібен зимовий одяг. До них відносяться хаскі, німецькі вівчарки, самоїди, сенбернари, маламути. У них досить щільний підшерсток, тому такі пси в змозі добре себе почувати навіть при -20 градусах. Якщо собака живе на вулиці у вольєрі, то і температура -40 градусів не буде для неї екстремальною. 

Однак враховуйте, що при настанні перших заморозків, і як тільки стовпчик термометра починає показувати нижче -5 градусів, вигулювати собаку, що живе в квартирі, потрібно потроху. Якщо це тварина декоративної або екзотичної породи, то прогулянки краще скоротити до 15-30 хвилин. Показник того, при якій температурі собаці холодно, у всіх різний - це залежить від породи і способу життя в першу чергу.

Як самостійно зрозуміти, коли одягати собаку

Ви можете спробувати вигуляти свого вихованця без одягу, але при перших симптомах переохолодження потрібно буде терміново бігти додому, а потім купувати курточку або светр. Вихованець обов'язково дасть вам зрозуміти, що замерз - почне підтискати лапи під себе, скиглити, рватися назад в квартиру, тремтіти і вести себе меланхолійно. 

Мало хто з господарів тварин знає, чи шкідливий одяг для собак - насправді, так. Далеко не завжди він стає "чарівною таблеткою" - іноді може навіть нашкодити. Вся справа в тому, що якщо ви неправильно підберете річ індивідуально під свою собаку, тварина може або продовжувати мерзнути на вулиці, або, навпаки, сильно потіти. Утеплювати без потреби не варто, інакше ви порушите природну терморегуляцію організму - вибирайте ті речі, які не будуть сковувати рухів під час прогулянки, але і точно підійдуть під сезон.

Вас також можуть зацікавити новини: