О котрій годині краще снідати / фото ua.depositphotos.com

Ви, мабуть, чули, що дієта може допомогти покращити здоров’я вашого серця. За словами кардіологів, на стан вашого здоров'я також впливає й те, о котрій годині ви снідаєте, пише Parade.

"Щоб схуднути, краще намагатися не їсти пізно ввечері. Інтервальне голодування може допомогти в цьому. Прагнення закінчити їсти до 17:00 або 18:00 може бути хорошою метою", - каже доктор Мері Бранч.

Дослідження 2022 року показало, що пізня вечеря може призвести до збільшення ваги. Ожиріння та надмірна вага можуть збільшити ризик серцевих захворювань. Доктор Бранч щодня снідає о 7:45.

Відео дня

"Це допомагає запустити мій циркадний ритм на день. Їжа перед роботою може підвищити ефективність і продуктивність. Вашому мозку потрібна енергія, щоб добре працювати", - каже доктор.

Час сніданку, обраний Мері, є важливим для людського організму - принаймні згідно з одним опублікованим у 2023 році дослідженням. Дослідники виявили, що люди, які снідали до 8 ранку і припиняли їсти до 21, мали менші шанси на серцеві захворювання. 

Але чи існує таке поняття, як їсти "занадто рано"? Не зовсім. "Їсти занадто рано - це не проблема. Все залежить від вашого розпорядку дня. Якщо ви працюєте о 6 ранку, їсти рано - це добре", - сказала доктор Бранч.

Як повідомляв УНІАН, дослідники неодноразово доводили, що здоровий спосіб життя, включаючи правильне харчування, може додати роки життя для людини, навіть якщо вона за генетикою схильна до хвороб, які його скорочують. Ендокринолог і засновниця нью-йоркського Центру точної медицини та здоров'я Флоренс Коміте для Business Insider дала поради, які допоможуть продовжити тривалість життя.

Вас також можуть зацікавити новини: