Психологи назвали 5 вправ, які допоможуть залишатися спокійним / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

Гнів - це емоційний стан, який може викликати потрясіння у вашому розумі та тілі. Це може підвищити частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск і навіть підвищити рівень енергії та адреналіну. Це може бути спровоковано чимось настільки дрібним, як те, що ви потрапили в самий розпал дорожнього руху, через сварку з вашими близькими, сварку на роботі чи багато інших причин. Про це пише Health Shots.

Зазначається, що гнів також може бути способом передачі глибинних почуттів, таких як страх, провина або смуток. Стресові ситуації можуть змусити нас відчувати злість частіше, ніж зазвичай.

"Гнів — здорова емоція, але лише до тих пір, поки вона не руйнує ваше психічне здоров’я та інших навколо вас. Якщо ви часто гніваєтеся, можливо, варто знати, як контролювати гнів за допомогою вправ на керування гнівом", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Фітнес-експерт Міккі Мехта пропонує 5 вправ, які допоможуть залишатися спокійним.

Вправи на глибоке дихання

Глибокі дихальні вправи можуть допомогти тілу розслабитися. Хоча глибоке дихання може здатися не заняттям, це корисна техніка, яка допоможе вам розслабитися, особливо коли ви відчуваєте, що ваш гнів зростає. Найкраще, що можна зробити, - це піти в тихе місце, де ви зможете зібратися з думками та перегрупуватися.

Закрийте очі, сядьте зручно (або ляжте, якщо це дозволяє оточення), покладіть одну долоню на живіт і зробіть глибокий вдих, зосереджуючись на повітрі, що надходить у ваші легені. Повільно видихніть після невеликої паузи. Тримайте свій розум ясним, м’язи розслабленими, а дихання – зосередженим.

Бокс

Якщо ви намагаєтеся подолати гнів, це завжди може спрацювати. Візьміть боксерську грушу у фітнес-центрі та випустіть свій гнів, одягнувши боксерські рукавички. Відвідайте уроки боксу або кікбоксингу, щоб зняти гнів і стрес.

Символічно, що ви могли б вилити своє розчарування на боксерській груші, а не на реальній людині. Будучи високоінтенсивним тренуванням, вправи є не лише чудовим способом зменшити стрес, але й підтримувати форму.

Швидка ходьба

Якщо ви не можете бігати підтюпцем, зробіть швидку 20-хвилинну прогулянку, щоб розслабити свій розум.

Ходьба — чудовий спосіб підтримувати форму, а також підвищити спритність, зменшити рівень гормонів стресу і, найголовніше, допомогти вгамувати гнів. Це також дає можливість відновити зв’язок із собою.

Стрибки на скакалці

Стрибки через скакалку – ще одна високоінтенсивна вправа, яка потребує зосередженості та концентрації. Найкраще в цьому тренуванні те, що воно прискорює пульс і швидко спалює калорії.

Крім того, тренування зі скакалкою допомагає відволіктися від гніву, щоб скоординувати ноги.

Прогресивна релаксація

Ляжте на землю або килимок, свідомо напружуючи та розслабляючи одну велику групу м’язів. Закрийте очі і напружте пальці ніг на кілька секунд, перш ніж розслабити м’язи.

Ця розслаблююча практика зменшує стрес, гнів і напругу. Не забувайте дихати і звертайте увагу на своє тіло.

Останні новини психології

Названі 4 причини, чому другі шлюби є щасливішими. За словами психолога, друге одруження здебільшого є щасливішим, оскільки люди навчилися не повторювати своїх помилок.

За даними соціологів, 45% шлюбів між тими, хто одружується вперше, закінчуються розлученням, при цьому лише 31% повторних шлюбів є невдалими.

Раніше психологи розповіли про 5 простих способів покращити стосунки зі своїм партнером. Так, багато пар після декількох років спільного життя не відчувають те кохання, яке було раніше, оскільки час та побут значно впливають на це.

Вас також можуть зацікавити новини: