Названо овоч, який допомагає зберегти сяйво молодості / фото ua.depositphotos.com

Деякі продукти можуть допомогти нам виглядати молодше. Фрукти та овочі багаті на різні поживні речовини та вітаміни, але є й такі, що захищають шкіру.

Як пише Mirror, доктор Майкл Мослі поділився основним продуктом із ящика для салату, який, за його словами, потрібен усім нам, щоб зберегти сяйво молодості. Крім того, як зазначив експерт, цей продукт дуже корисний для серця і допомагає тілу відновитися після тренувань.

Йдеться про помідори. Зазначається, що помідори багаті на поживні речовини, такі як вітамін C, калій і фолієва кислота. Також до їхнього складу входить спеціальний пігмент лікопін. Саме він надає помідорам яскравий червоний колір. Вчені вважають, що лікопін може знизити ризик розвитку раку і зберегти молодість шкіри.  Лікопін - потужний антиоксидант, який допомагає нашому організму боротися з "вільними радикалами" - хімічними речовинами, які атакують клітини. Він є одним з основних переваг вживання помідорів.

Відео дня

За словами Мослі, помідори також можуть підвищити рівень колагену.

"В одному дослідженні люди, які споживали близько 40 г томатної пасти з оливковою олією щодня протягом 10 тижнів, отримували на 40% менше сонячних опіків. Аналогічне дослідження показало, що томатна паста і оливкова олія захищають шкіру від пошкоджень і підвищують рівень проколагену, молекули, яка може зробити вашу шкіру молодшою", - зазначив він.

Ще вчені встановили, що вживання томатного соку - хороший спосіб допомогти нашому організму відновитися після фізичних вправ.

Нагадаємо, раніше лікар назвала дев'ять продуктів, які ні в якому разі не можна розігрівати.

Вас також можуть зацікавити новини: