Імена, що очолюють список, зазвичай не швидко змінюються / фото pixabay.com

У списку найпопулярніших дитячих імен у США поповнення. Згідно з нещодавно опублікованими даними Управління соціального забезпечення, уперше увійшов до десятки найкращих імен хлопчиків Матео, ставши шостим за популярністю у 2023 році та випередивши Бенджаміна у списку, пише CNN.

"Матео зробив величезний стрибок. Це просто божевілля", - зазначив головний редактор сайту, присвяченого іменам дітей Nameberry, Софі Кім.

За його словами, імена, що очолюють список, зазвичай не швидко змінюються. Наприклад, Ліам і Олівія очолюють рейтинги імен хлопчиків і дівчаток п'ятий рік поспіль. І Матео - єдине нове ім'я, яке досягло найвищого рівня.

Відео дня

Повідомляється, що минулого року понад 11 000 немовлят у США отримали ім'я Матео, що є найвищим показником за всю історію. За словами Кіма, це ім'я, що означає "дар Божий", увійшло до числа 1000 найкращих у 1995 році. Два десятиліття потому воно увійшло до сотні найкращих. А в останні роки його популярність зростала ще швидше.

Зазначається, що зростаюча популярність цього імені, ймовірно, пов'язана зі зростанням латиноамериканського населення в США. Але Матео також має міжкультурну привабливість, як і всі імена, які досягають верхнього рівня списку.

Поява Матео в першій десятці стала не єдиним сюрпризом в останніх рейтингах. Зазначається, що особливий вплив на вибір імені для дитини останніми роками справляють поп-культура і соцмережі. Саме так у списку з'явилися такі імена для дівчаток, як Каелі та Аліцель.

Нагадаємо, раніше було визначено топ-20 "наймелодійніших" імен.

Вас також можуть зацікавити новини: