Риба забезпечує відмінну основу для збалансованого і калорійного харчування / фото ua.depositphotos.com

Риба багата на білок, вітаміни та мінерали, вона низькокалорійна і містить багато поліненасичених жирних кислот омега-3. Дослідженнями доведено, що споживання більшої кількості риби приносить багато користі для здоров'я, пише Eat This, Not That.

Зокрема, мета-огляд 2021 року показав, що збільшення споживання риби пов'язане з покращенням здоров'я серцево-судинної системи та зниженням ризику смертності.

Риба - користь для здоров'я

Дипломований дієтолог Дестіні Муді розповіла про 11 переваг вживання більшої кількості риби:

Відео дня

Риба багата на омега-3. Однією з видатних особливостей риби є багатий вміст у ній жирних кислот омега-3, які приносять багато користі для здоров'я. За даними Національного інституту охорони здоров'я, деякі риби є більш багатими джерелами омега-3, ніж інші, наприклад, лосось, скумбрія, тунець, оселедець і сардина.

Риба низькокалорійна. Риба забезпечує відмінну основу для збалансованого і калорійного харчування. До найбільш нежирним варіантів риби відносяться тріска, камбала і пікша. За даними Міністерство сільського господарства США, порція тріски на 3 унції містить 67 калорій.

Риба є хорошим джерелом вітаміну D. Жирна риба, така як лосось і тунець, є природним джерелом вітаміну D, важливої поживної речовини для здоров'я кісток, імунної функції та загального самопочуття.

Риба багата на білок. Білок є важливим макроелементом, який сприяє зростанню та відновленню м'язів, підвищує відчуття ситості та підтримує загальний стан здоров'я.

Риба дає відчуття ситості. Оскільки риба є чудовим джерелом нежирного білка, вона може втамувати голод і запобігти тягу до їжі.

Риба може підтримувати здоров'я серця. Дослідники виявили, що у тих, хто їсть рибу, найнижчий ризик серцевих нападів та інсультів, зазначила дієтолог.

Риба - багате джерело йоду. Морська риба є відмінним джерелом йоду, життєво важливого мінералу для функції щитовидної залози і здоров'я обміну речовин. Одне дослідження показало, що морська риба може містити в п'ять-десять разів більше йоду, ніж прісноводна риба.

Риба - хороший варіант для тих, хто зменшує споживання м'яса. Риба може бути чудовим варіантом нежирного білка, який можна їсти час від часу.

Риба дуже універсальна. Універсальність риби на кухні робить її одним з основних кулінарних продуктів.

Риба доступна. Всупереч поширеній помилці, що морепродукти-це дорого, є недорогі варіанти риби.

Риба легко готується. Риба, приготована на грилі, запечена або смажена на сковороді, може стати зручним доповненням до вашого щотижневого раціону.

Раніше було названо найкорисніші види риб, які варто додати в раціон.

Вас також можуть зацікавити новини: