
Мультиварка - це знахідка, якщо не вистачає часу на приготування їжі, але вона не може робити все. Деякі продукти не підходять для приготування таким способом.
Видання The Takeout з'ясувало у шеф-кухаря Дагана Лінна, яке м'ясо в жодному разі не можна готувати в мультиварці, щоб не розчаруватися.
Що категорично не можна готувати в мультиварці
За його словами, під час використання техніки повільного і низькотемпературного приготування високоякісні шматки м'яса краще відкласти в сторону.
"Повільне приготування не підходить для таких шматків, як рибай, стриплойн, філе або вирізка, тому що може висушити їх", - сказав шеф-кухар.
Одна з головних привабливих рис високоякісного м'яса - ніжна і соковита текстура, а мультиварка не дає змоги досягти цього.
"Ці шматки краще готувати за високої температури, щоб швидко обсмажити м'ясо, запечатавши сік і отримавши ніжну, ароматну страву. Я вважаю за краще готувати ніжні шматки яловичини вищої якості на плиті або грилі", - каже Лінн.
Яке м'ясо найкраще класти в мультиварку
"Найкращі шматки для повільного приготування - це лопатка та ребра. Я люблю використовувати яловичу лопатку в мультиварці, тому що це універсальний і ароматний шматок яловичини, який не потребує великих витрат", - пояснив експерт.
Проте все ж слід уникати пересушування м'яса. Щоб яловичина залишалася соковитою під час, дуже важливо вибирати шматки з великою кількістю жиру.
"Під час купівлі яловичої лопатки слід звертати увагу на її жирність. Цей жир розтане під час приготування, додавши яловичині смаку і соковитості", - сказав Лінн.
Раніше УНІАН писав, що м'ясники назвали найбільш недооцінені частини яловичини.