/ колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мультиварка - це знахідка, якщо не вистачає часу на приготування їжі, але вона не може робити все. Деякі продукти не підходять для приготування таким способом.

Видання The Takeout з'ясувало у шеф-кухаря Дагана Лінна, яке м'ясо в жодному разі не можна готувати в мультиварці, щоб не розчаруватися.

Що категорично не можна готувати в мультиварці

За його словами, під час використання техніки повільного і низькотемпературного приготування високоякісні шматки м'яса краще відкласти в сторону.

Відео дня

"Повільне приготування не підходить для таких шматків, як рибай, стриплойн, філе або вирізка, тому що може висушити їх", - сказав шеф-кухар.

Одна з головних привабливих рис високоякісного м'яса - ніжна і соковита текстура, а мультиварка не дає змоги досягти цього.

"Ці шматки краще готувати за високої температури, щоб швидко обсмажити м'ясо, запечатавши сік і отримавши ніжну, ароматну страву. Я вважаю за краще готувати ніжні шматки яловичини вищої якості на плиті або грилі", - каже Лінн.

Яке м'ясо найкраще класти в мультиварку

"Найкращі шматки для повільного приготування - це лопатка та ребра. Я люблю використовувати яловичу лопатку в мультиварці, тому що це універсальний і ароматний шматок яловичини, який не потребує великих витрат", - пояснив експерт.

Проте все ж слід уникати пересушування м'яса. Щоб яловичина залишалася соковитою під час, дуже важливо вибирати шматки з великою кількістю жиру.

"Під час купівлі яловичої лопатки слід звертати увагу на її жирність. Цей жир розтане під час приготування, додавши яловичині смаку і соковитості", - сказав Лінн.

Раніше УНІАН писав, що м'ясники назвали найбільш недооцінені частини яловичини.

Вас також можуть зацікавити новини: