
Ми звикли до того, що на варіння яєць йде від 4 до 10 хвилин залежно від того, кому як подобається - некруто, круто і так далі. Однак учені зараз з'ясували, що ідеальне варене яйце готується понад півгодини... і для цього нам необхідно дві каструлі, пише The Telegraph.
Хоча досягнення ідеальної консистенції білка і жовтка здається скоріше мистецтвом, команда італійських дослідників стверджує, що вони знайшли ідеальний рецепт з наукової точки зору.
Вони виявили, що якщо яйце перекладати з окропу в теплу воду кожні дві хвилини, можна досягти оптимальної текстури, форми, смаку, а також "поживного складу".
Дослідження, опубліковане в журналі Nature Communications Engineering, показало, що такий метод дає змогу підтримувати ідеальну температуру як для білка, так і для жовтка протягом усього 32-хвилинного процесу приготування.
Що ще потрібно знати про приготування курячих яєць
Раніше УНІАН повідомляв, як зварити яйце з рідким жовтком. Багато людей варять яйця, каже він, так, що або жовток затвердів, тобто переварюють, або білок занадто рідкий, коли його недоварюють. Тож шеф-кухар розповів, як зробити так, щоб і жовток, і білок були ідеальними.
Крім того, як приготувати яйця по-флорентійськи, ця маловідома страва включає ідеально зварені яйця на подушці з обсмаженого шпинату, вкриті шаром вершкового густого голландського соусу.