Сир та крекери - гарний варіант для нічного перекусу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, wikipedia.org

Чи знайома вам ситуація, коли ви вже збираєтеся лягти спати, але раптом розумієте, що вам хочеться їсти попри пізній час? Чи можливо ви прокидаєтеся десь посеред ночі і не можете заснути через порожній шлунок?

Якою б не була причина, вважається, що нічні перекуси – погана ідея. Але хто ж дослухається таких застережень? Коли ви вже вирішили щось перехопити посеред ночі, варто робити це із мінімальною шкодою для організму.

Як пише New York Post, є кілька рекомендацій для нічних походів до холодильника. По-перше, слід уникати так званих "стимуляторів" – цукру, кофеїну та всього, що містить багато вуглеводів, оскільки їх ще доведеться довго перетравлювати.

Відео дня

По-друге, слід знати, що закуски на основі білка пропонують ряд амінокислот, пов’язаних із відпочинком, розслабленням і сном, і вдало вгамують голод, а не викликають бажання з’їсти побільше. 

Відтак, ось кілька оптимальних варіантів для нічного перекусу:

  • Сир і цільнозернові крекери. Насичений поживними речовинами, зокрема кальцієм, магнієм і білком, легкий сир задовольнить бажання їсти, не зберігаючи бажання продовжувати їсти так, як це роблять солодкі продукти на основі вуглеводів. Вам вистачить буквально одного-двох шматочків сиру на цільнозерновому крекері.
  • Цільнозернові тости з горіховою намазкою. Якщо ви по-справжньому голодні, а не просто хочете чогось перехопити, то варто обрати ситну і поживну закуску, яка однак не буде довго перетравлюватися. Одна-дві скибочки цільнозернового хліба або тостів у поєднанні зі 100-відсотковою горіховою пастою поєднають якісні вуглеводи з невеликою кількістю білка для балансу поживних речовин. Також горіхи – це джерело амінокислоти триптофану, яка пов’язана з відпочинком і сном у мозку. 
  • Фрукти з низьким вмістом цукру. Попри те, що фрукти містять натуральний цукор, вони можуть бути багатим джерелом вуглеводів і не ідеальні для споживання пізно ввечері. Тому обирати варто саме ті, в яких цукру найменше, або ягоди.
  • Горіхи та насіння — це особливо корисний перекус, оскільки вони містять як хороші жири, так і білок, а також низку ключових мікроелементів, включаючи цинк. Жменя горіхів або насіння за 20-30 хвилин до відбою вгамує ваш легкий голод.
  • Попкорн. Мабуть, найменш очікуваний варіант. Він містить менше 100 калорій на миску, тож є ідеальним варіантом для перекусу, коли ви хочете щось пожувати, але не хочете надто наїдатися.

Інші поради щодо харчування

Як писав УНІАН, брокколі є одним з найкращих овочів для тих, хто прагне знизити рівень цукру в крові. Крім того він багатий поживними речовинами, такими як вітаміни A, C, K, фолієва кислота, клітковина та калій, які потрібні організму для хорошого функціонування..

Також ми розповідали, що буде з вашим організмом, якщо ви буде їсти стейк щодня. Вчені детально пояснили, чи корисний стейк або чи краще відмовитися від нього.

Вас також можуть зацікавити новини: