Жорсткий хліб - не вирок, якщо зберігати його правильно / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Свіжий буханець хліба, приправлений сиром, ковбасою або якоюсь замазкою на ваш смак - це ще та насолода.

Якщо у великій родині буханець може надовго не затриматися, то перед тими, хто живе один або любить одразу купляти продукти "на довго", постає проблема. Як зберігти хліб так, щоб він передчасно не став жорстким? Менеджер компанії по випічці хліба Matthews Cotswold Flour розкрила перевірений метод, як врятувати свої булочки від засихання Express.co.uk

Першим "дзвіночком" про те, що ваш хліб починає псуватися, є його жорсткість - буханець починає тверднути та врешті стає сухим. Такий продукт можна їсти, допоки на ньому немає плісняви. Але, погодьтеся, навіть найсмачніший бутерброд може зіпсувати присмак старого хлібу й "дубова" скоринка.

Відео дня

Експерт Софі Кері спростувала міф багатьох про те, що хліб можна зберігати у холодильнику. Так, дійсно, його прохолода дозволяє затримати небажаний процес появи плісняви на хлібі. Але так ми маємо інший негативний ефект: хліб в холодильнику черствіє швидше, аніж за звичайних умов зберігання. 

"Це відбувається через те, що крохмаль, який міститься в хлібі, кристалізується при охолодженні", - пояснила Кері.

Натомість домогосподаркам краще заморожувати хліб. Але тут теж не все так "банально": слід спершу обгорнути буханець кілька разів харчовою плівкою, а потім додати шар олов'яної фольги.

Це допоможе врятувати хліб від "задубіння" у морозилці. Він смакуватиме як свіжий, ніби щойно куплений у магазині.

"Чудовий спосіб" освіжити заморожений хліб - дати йому трохи відійти при кімнатній температурі, а потім збризнути невеликою кількістю води перед випіканням при 180 градусах за Цельсієм протягом 10 хвилин", - уточнила експерт.

Ще одна перевага такого методу: завдяки цьому у вашому будинку пануватиме фантастичний запах свіжоспеченого хліба. 

Якщо так сталося, що місця для хліба у морозилці немає, або ви не можете користуватися холодильником, є ще одна порада. Ховайте свій хліб у герметичний контейнер та ставте подалі від прямих променів сонця і шкідників. 

Смачна паляниця в духовці - топові рецепти

Паляниця - символ української культури. В нас вона ототожнюється не тільки зі смачним хлібом, але і нагадує нам про "проколи" окупантів, які не здатні вимовити це слово нормально: так, власне, на початку повномасштабної війни й розрізняли деяких росіян.

Як приготувати паляницю смачно, щоб згадати з рідними подібні жарти за смачним обідом, є ціла низка варіантів: пропонуємо рецепти солодкої паляниці в духовці, смаженої паляниці на сковороді та української паляниці на заквасці. Як кожну паляницю спекти - читай тут.