Чому собака їсть кал - причини / ua.depositphotos.com

Деякі ветеринари стверджують, що копрофагія у собак - це спадковий фактор. Відповідь на питання про те, чому собака їсть кал на вулиці або вдома, криється в схожості тварини з вовком - тобто, тварина повторює за своїми предками. УНІАН з'ясував, які ще причини можуть бути і що з цим робити.

Чому собака їсть фекалії - головні причини

Для того щоб зрозуміти, чого не вистачає собаці, якщо вона їсть кал, потрібно звернути увагу, перш за все, на спосіб життя вихованця. Досвідчені собаківники і лікарі називають кілька факторів, які можуть спровокувати таку харчову звичку.

  • Нудьга

Якщо ваш пес нудьгує, не отримує достатньо уваги, мало грає і багато часу проводить один, він може почати поїдати фекалії. Тим самим тварина намагається привернути до себе увагу господаря - навіть таким варварським методом.

Відео дня
  • Суперництво

Деякі власники дорослих псів і цуценят не розуміють, чому собака їсть кал кішки. Насправді, причина криється в домінанті - не важливо, хто з'явився в квартирі першим, кожному з тварин важливо показати своє лідерство. В такому випадку собака починає знищувати фекалії кішки, щоб прибрати хоча б цю ознаку її присутності в будинку.

Враховуйте, що якщо на вулиці собака їсть котячий кал - наслідки будуть неприємними. У екскрементах дворових котів, як правило, є яйця глистів або дорослі особини. Вживаючи такі "ласощі", пес теж виявиться заражений паразитами.

  • Голод

Ще одна поширена причина поїдання фекалій - банальна нестача їжі. Залежно від породи і від віку тварині потрібно різну кількість їжі. Саме тому ви, як господар, зобов'язані забезпечити собаку насиченим і різноманітним харчуванням. Якщо цього не зробити, тварина буде змушена добувати необхідні мікро - і макроелементи самостійно.

Якщо ваша собака їсть кал - чого не вистачає, з'ясувати неважко. У 99% випадків причина криється саме в незбалансованому харчуванні. Можна відвести тварину до ветеринара, щоб він провів діагностику і сказав, яких саме речовин не вистачає собаці. Відштовхуючись від отриманої інформації, фахівець випише найбільш ефективні вітаміни, щоб собака не їла кал, які заповнять баланс і допоможуть швидко відучити вихованця від шкідливої звички.

Помітили, що собака їсть кал - що робити не можна

Якщо ви не розумієте, що дати собаці від поїдання фекалій, крім "ременя", то запам'ятайте - бити тварину категорично заборонено. Як мінімум, тому що саме така поведінка часто стає причиною поїдання екскрементів.

Працює це просто - собака може відчути стрес або не піти на прогулянку через вашу зайнятості (лінь), а потім "зробити купу" в будинку. Якщо ви постійно її за це лаєте і б'єте, тварина спробує швидше знищити сліди злочину - з'їсти свій кал - аби знову її не покарали.

Вас також можуть зацікавити новини: