кол

З настанням холодів змінюються і наші харчові звички, і теплий ситний сніданок є чудовим варіантом для початку дня, коли за вікном стає все прохолодніше. При цьому кремові яєчні-бовтанки на ділі часто виявляються складнішими, ніж здається. Якщо спробувати страву в ресторані, а потім постаратися зробити її вдома - іноді виходить вдало, іноді не дуже.

Тепер же з'явився безпомилковий спосіб домогтися найніжніших і кремових яєць просто в себе на кухні - для цього знадобиться секретний інгредієнт від Гордона Рамзі, який був нарешті розкритий, пише Express.

Вам знадобиться всього п'ять інгредієнтів: 6 холодних яєць, 15 г вершкового масла, сіль і перець, трохи сметани (crème fraîche) і свіжа цибуля-різанець. Саме так готує свою кремову яєчню-бовтанку знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі.

Відео дня

Як готувати бовтанку

Спосіб приготування яєчні-бовтанки у Рамзі швидкий і простий. Спочатку розбийте шість холодних яєць у глибоку каструлю і додайте вершкове масло. Шеф дає пораду "для невеликих порцій": використовувати співвідношення 2 яйця на 1 частину масла. Коли яйця і масло опиняться в каструлі, поставте її на сильний вогонь.

Далі потрібно безперервно помішувати силіконовою лопаткою (але не збивати віночком!) і обов'язково зішкрібати з дна все, що схоплюється в процесі готування. Через 30 секунд зніміть каструлю з вогню, продовжуйте помішувати близько 10 секунд, потім знову поставте на вогонь. Повторюйте так протягом 3 хвилин. У самому кінці злегка приправте яйця сіллю і чорним перцем. Для ще ніжнішої текстури додайте 1 чайну ложку сметани (crème fraîche). Подавати можна з тостом, посипавши зверху нарізаною цибулею-різанцем. Приємного апетиту!

Інші цікаві рецепти приготування яєчні

Раніше УНІАН повідомляв, на чому посмажити ідеальну яєчню, на думку кількох шеф-кухарів. Більшість кухарів сходяться на думці, що для правильного смаження яєць потрібен певний вид жиру, який запобігає прилипанню продукту до поверхні сковороди. Також важливо й те, щоб смак страви не змінювався в бік гіршого.

Крім того, ми розповідали про інший рецепт бовтанки, але вже по-французьки. Вона томиться на дуже слабкому вогні й постійно помішується, поки не стане кремовою, немов заварний крем.

Вас також можуть зацікавити новини: