
Готувати яєчню легко, причому в кожного є свій фірмовий рецепт. Проте більшість кухарів сходяться на думці, що для правильного смаження яєць потрібен певний вид жиру, який запобігає прилипанню продукту до поверхні сковороди. Але цей жир важливий ще й тим, що він впливає на смак страви і її вигляд, пише Express.
Як зазначило видання, у великій дискусії про яєчню головне питання у тому, на чому смажити яйця - на вершковому маслі чи олії. Троє шеф-кухарів відповіли на це запитання однаково: на вершковому маслі.
"Головним інгредієнтом для покращення смаку яєчні має бути жир, який використовується для її приготування. Для мене це означає високоякісне вершкове масло, яке надає страві насиченого горіхового смаку, створюючи хрустку золотисту скоринку", - розповіла власниця та головна шеф-кухарка ресторану The Forked Spoon Джессіка Рандхава.
Джоан Галлахер з Inspired Taste також рекомендує використовувати вершкове масло.
"Вершкове масло – мій улюблений засіб, щоб зробити яєчню особливо смачною. Коли воно плавиться та піниться на сковороді, краї яєць стають мереживними, золотистими, а жовток залишається насиченим і рідким - ідеально підходить для того, щоб подавати його з тостами", - наголосила експертка.
За її словами, цей жир допомагає яйцям м’яко схопитися, і при цьому не втрачається шовковистість жовтка. У результаті яйце виходить "просте, ароматне й неперевершене".
Кулінарна експертка, ведуча блогу Beyond the Chicken Coop Кеті Берджет теж сказала, що "інгредієнт номер один для покращення яєчні - це вершкове масло".
"Вершкове масло додає ідеального смаку будь-якій смаженій яєчні", - зазначила вона.
Раніше УНІАН розповідав, як картопляне пюре зробити пухкішим і кремовішим. На думку Кеті з Wholefood Soulfood Kitchen, приготувати цю страву можна без використання вершкового масла, натомість узявши невелику кількість оливкової олії. Цей рослинний жир надає пюре оксамитової текстури та справді чудового смаку, запевнила експертка. До того ж оливкова олія запобігає утворенню небажаних грудочок у страві.