Авраменко пояснив правопис числівника "мільйон" / фото скріншот

Як правильно скоротити числівник "мільйон"? Чи потрібно ставити крапку, коли пишемо "млн" у реченні? Правопис слова в деталях розглянув топ-вчитель України, відомий філолог та мовознавець Олександр Авраменко. 

Він пояснив, коли "крапки" від нас не вимагають за правилом. "Крапка не потрібна в скороченнях до першої букви. Наприклад: ООН, смт (селище міського типу), ЗНО", - навів приклад Авраменко. 

Також слід забути про пунктуацію, коли скорочуємо слово шляхом стягування. Під це правило якраз підпадає слово "мільйон" (скорочуємо його як "млн").

"Тобто використовуйте тільки окремі літери - млн, грн", - сказав Авраменко.

Також вчитель радить пам'ятати, що крапка є зайвою у мірах довжини, ваги, маси та місткості. Позначаємо такі скорочення відповідно - г (грам), л (літр), м (метр), га (гектар). 

Як писати числівник пів - відповідь Авраменка

Тема правопису числівників - не нова для уроків Авраменка. Вчитель доволі часто акцентує на тих помилках, на яких нація "спіткається" найбільше в українській мові. Одним з таких слів є числівник "пів".

Після змін в українському правописі чимало людей плутаються, як його писати, разом зі словами чи окремо. Якщо також забули цей момент - радимо продивитися прості поради філолога.

Вас також можуть зацікавити новини: