Ця спеція знижує тиск / фото ua.depositphotos.com

Те, що ви їсте, безумовно впливає на кров'яний тиск. І коли справа доходить до необхідності його знизити, особливо виділяється одна спеція, пише eatingwell.com.

За даними American Heart Association, дієта для здоров'я серця зосереджена на фруктах, овочах, цільнозернових продуктах, нежирних молочних продуктах, птиці без шкіри, рибі, горіхах та бобових, а також обмежує насичені жири, алкоголь, натрій та доданий цукор. Однак, і спеції можуть мати важливе значення.

Спеція №1, яка допомагає знизити кров'яний тиск

Якщо ви зосереджуєтесь на одній спеції для зниження артеріального тиску, виберіть імбир. Імбир здавна славився своїми кулінарними і травними перевагами, але він також може бути корисний для нашого серця, стверджують фахівці.

Відео дня

В огляді та мета-аналізі 2019 року, опублікованому в журналі Phytotherapy Research, було розглянуто шість рандомізованих клінічних досліджень, які вивчали вплив добавок імбиру на артеріальний тиск. У цілому вони виявили, що імбир викликає значне зниження як систолічного, так і діастолічного артеріального тиску в середньому на 6 і 2 пункти відповідно.

Однак важливо зазначити, що це зниження спостерігалося лише у учасників із середнім віком 50 років і молодше. Доза, необхідна для зміни артеріального тиску, становила щонайменше 3 грами на день (це менше 2 чайних ложок меленого імбиру) і приймалася протягом 7-12 тижнів.

Зареєстрований дієтолог Меган Берд зазначає, що імбир може допомогти знизити артеріальний тиск, діючи подібно до ліків:

"Він робить це, блокуючи кальцієві канали в нашому організмі і діючи як інгібітор АПФ - ферменту, який розслабляє наші вени і судини, викликаючи зниження кров'яного тиску".

Згідно з дослідженням Nutrition Reviews, проведеним у 2021 році, є також деякі докази того, що добавки імбиру можуть допомогти знизити рівень холестерину, цукру в крові та зменшити запалення.

Нагадаємо, раніше дієтолог назвала спецію №1 для зниження рівня холестерину.

Вас також можуть зацікавити новини: