Можно ли запекать в мультиварке

Мультиварка давно стала незамінним помічником на кухні. Цю техніку цінують за те, що можна закинути всі інгредієнти, вибрати програму й отримати готову страву, коли закінчиться час. Хоча вона допомагає економити час і сили, багато людей неправильно користуються цим пристроєм.

Виявилося, існує сім продуктів, які не можна готувати в мультиварці. Це виявиться марною тратою часу, грошей, а результат тільки розчарує. Які продукти не можна готувати в мультиварці - далі в матеріалі. Раніше ми розповідали скільки тушкувати яловичину в мультиварці.

Як правильно готувати в мультиварці

Список заборонених продуктів склала Which? - британська організація із захисту прав споживачів. На їхню думку, в мультиварці не можна готувати:

Відео дня
  • пасту;
  • рис;
  • ніжні овочі;
  • зелень;
  • сушені бобові (квасоля);
  • курячу грудку;
  • пісне м'ясо.

За словами експертів, макарони використовуються в багатьох рецептах для мультиварок, однак цього варто уникати. У більшості випадків вони вийдуть перевареними та розлізуться.

Якщо дуже хочеться приготувати пасту в мультиварці, доведеться проявити більше участі. Спочатку приготуйте соус, а вже потім додавайте пасту.

Під час приготування рису є величезний ризик, що він вийде недовареним. У мультиварку потрібно вливати більше води для цієї крупи, ніж ви звикли.

Під ніжними овочами, ймовірно, маються на увазі водянисті продукти, які швидко розпадаються на волокна або втрачають форму. Це броколі, кабачки, спаржа, перець, цвітна капуста, шпинат та інші. Їх варто кидати в мультиварку практично наприкінці приготування, але аж ніяк не на самому початку. Зелень і зовсім рекомендується всипати перед подачею на стіл.

Сушену квасолю не можна просто взяти і всипати в мультиварку. Її необхідно попередньо проварити - 10 хвилин після закипання. В іншому разі краще скористатися консервованими версіями.

Неправильний вибір м'яса також може зіпсувати вашу страву. Якщо ви стежите за харчуванням, то, найімовірніше, вибираєте нежирні сорти. Однак у мультиварці таке м'ясо стане сухим і несмачним.

"Дешевші та жирніші шматки м'яса, як-от яловичина та свиняча лопатка, краще підходять для повільного приготування", - радять експерти.

Пісне м'ясо варто готувати швидше, щоб воно не втратило своїх смакових якостей. Якщо вам не подобаються жирні шматки м'яса, то можна обрізати все зайве або попередньо обсмажити продукт на сковороді. Це не тільки дасть рум'яну скоринку і новий смак страві, а й дасть змогу витопити зайвий жир.

"Перевірте, чи підходить м'ясо, яке ви використовуєте. Це можуть бути ароматні курячі стегна замість грудки або не надто пісне м'ясо", - додали в організації.

Останніми роками багато рецептів стали ще більше спрощувати процес приготування - у них пропонується використовувати заморожені інгредієнти. Експерти пояснили, чи можна готувати заморожене м'ясо в мультиварці.

Бактерії найкраще розвиваються, коли температура м'яса становить від 40 до 140 градусів. Якщо покласти його в чашу замороженим, воно занадто довго пробуде в цій "небезпечній зоні".

Сальмонела, золотистий стафілокок та інші небезпечні бактерії можуть заражати інші продукти в мультиварці. Хоча вони загинуть, коли інгредієнти нагріються до 165 градусів, вироблені бактеріями токсини можуть бути стійкими до температури. Хоча думки експертів про це розходяться, краще перестрахуватися і не ризикувати даремно.

Вас також можуть зацікавити новини: